Számlázási és szállítási cím
általános szerződési feltételeit

Kosár tartalma
A kosár üres.
Kerttrade a minőségi műanyagok szakértője
Műanyag kereskedelem, plexi, polikarbonát, pvc lemezek, akciós árak, raktárról, közvetlenül a forgalmazótól.

Fedéskalkulátor

1234
FedéstípusLaptípusMéretekAnyagszükséglet
Ez a nulladik lépés

Válassza ki, milyen jellengű fedést szeretne készíteni!

 

Kalkulátorunk a választásának függvényében ajánlja majd fel az adott feladatra alkalmas polikarbonát vagy plexi lemezeink különböző fajtáit, és ennek függvényében változik majd a méretek bekérése is.

 

A megfelelő fedéstípus kiválasztásával másfajta héjalások is számíthatók. Sík fedés választása például alkalmas a függőleges bevilágító sávok, vagy válaszfalak anyagszükségletének meghatározására.

Válassza ki, hogy a fényáteresztő fedését milyen anyagból szeretné elkészíteni!

 

Vegye figyelembe, hogy bizonyos vastagságok vagy típusok kevésbbé, vagy egyáltalán nem javasoltak egy-egy feladatra. Bár télikert építéséhez 16 mm-nél vékonyabb polikarbonát lemezt nem javasolt választani, de lehetséges. Teraszfedéshez viszont általában indokolatlan 25 mm vastagságú lapot felhasználni.

Adja meg a polikarbonát vagy plexi fedés jellemző méreteit, valamint a tartószerkezetre vonatkozó részleteket!


A profilrendszer szélességét a tartószerkezet szarufáinak, vagy íves tartóinak a szélessége határozza meg. A műanyag lemezek szakszerű beépítéséhez, a nagy hőtágulásuk miatt, mi minden esetben a minimum 60 mm széles felfekvő felületet biztosító szerkezet kialakítását, és ebből adódóan a 60 mm széles profilrendszer választását javasoljuk. Az 50 mm-es profilrendszer csak a gyártók által javasolt minimális követelményeknek felel meg!


Miután megadta a fedés szélességét (lejtésirányra merőleges méretét) és hosszúságát (a lejtés irányában mért méretét), kérjük kattintson a "számítás" gombra, hogy megkapja a szarufák ajánlott mennyiségét.


A javasolt tartószámtól természetesen eltérhet!
Többet minden esetben választhat, hiszen a sűrűbb alátámasztás sosem árt a terhelhetőségnek - csak a látványnak és a pénztárcának.
Kevesebb alátámasztást azonban csak addig a mértékig enged a program, ami még megfelel a gyártó által javasolt maximális alátámasztási távolságnak (vagy az elérhető lapszélességeknek), figyelembe véve a hazai viszonylatban előírt hó és szélteher mértékét!
Ne feledje, hogy szarufából mindig eggyel több kell, mint ahány tartóközt szeretne!


Ha bizonytalan a szakszerű és biztonságos tartószerkezet kialakításában, inkább kérje hozzáértő szakember/statikus véleményét!

A hibás, vagy nem elégséges alátámasztási sűrűségből adódó károkért és sérülésekért Cégünk nem vállal felelősséget!

Ha elégedett az eredménnyel, rendelje meg az anyagokat online a webshopunkból, amihez elég a "Kosárba" gombra kattintania és követni a megrendelés lépéseit.

 

Ha csak később szeretné megrendelni az anyagokat, akkor kinyomtathatja az anyagszükségletet, vagy egyedi ajánlatot is kérhet tőlünk a feladatára.

A 4, 6 és 8 mm vastag üregkamrás polikarbonát lemezeket gyakrabban kell alátámasztani, mint a vastagabb lemezeket, így a tartozékigénye magasabb. Ezeket a lemezeket főleg íves beépítéseknél, vagy kis hajlítási sugarak esetén ajánljuk!

A magyarországi mértékadó hó és szélterhek alapján a 10 mm vastag üregkamrás polikarbonát lemezek esetén a tartók javasolt tengelytávolsága 70 cm. Speciális esetekben ez 105 cm-ig ritkítható.

A 16 mm vastag lemezek nyújtják a legjobb ár/teljesítmény arányt a nem zárt fedések esetén, mert a tartószerkezet már esztétikusan ritka lehet, és az anyag jól ellenáll a manapság egyre gyakoribb jégesőnek is.

A javasolt tengelytávolság 105 cm, amit gazdaságosan 120 cm-ig célszerű növelni.

 

A 20 mm vastag üregkamrás polikarbonát lemez a télikertek belépő szintjét képviselik. Klasszikus kamraszerkezetének köszönhetően több fényt enged át, mint az X struktúrás lemezek, de hőszigetelő képessége az elvárható minimumot teljesíti. Teraszfedéshez vagy más, nyitott fedéshez használatuk nem javasolt.

A tartók javasolt tengelytávolsága 105 cm. Ennél ritkább alátámasztást csak gazdaságtalanul lehet kialakítani.

Az 5M struktúrájú üregkamrás polikarbonát lemezek hőszigetelő képessége jobb, mint a hasonló vastagságú, de más belső cellaszerkezetű lemezeké. Terhelhetőségük kiváló, de gazdaságossági szempontok miatt 105 cm a javasolt tartó tengelytávolság. Ennél ritkább szerkezet lefedhető, de csak gazdaságtalanul. A keresztirányú alátámasztás viszont akár 600 cm is lehet!