Számlázási és szállítási cím
általános szerződési feltételeit

Kosár tartalma
A kosár üres.
Kerttrade a minőségi műanyagok szakértője
Műanyag kereskedelem, plexi, polikarbonát, pvc lemezek, akciós árak, raktárról, közvetlenül a forgalmazótól.

Webshop

MEG homlokzatburkolatok

A MEG egy egy-, vagy kétoldalon dekoratív felületű, merev belső maggal rendelkező termék, amely ideális építészeti feladatokhoz. A kompaktlemez belső magja időjárásálló, hőre keményedő gyantákat tartalmaz. A robusztus, tömör és hosszú élettartamú MEG-et kifejezetten kültéri alkalmazásra tervezték; ellenáll az időjárás hatásainak (napfénynek, UV sugárzásnak, a csapadékvíznek és a légköri szennyeződéseknek, stb.), olyan műszaki teljesítményt nyújtva, amely alkalmassá teszi az építőipari felhasználás számára, ahol kiváló alternatívát jelent a hagyományos anyagokkal szemben.

MEG – MATERIAL EXTERIOR GRADE - KÜLTÉRI FELHASZNÁLÁSRA

A MEG egy egy-, vagy kétoldalon dekoratív felületű, merev belső maggal rendelkező termék, amely ideális építészeti feladatokhoz. A kompaktlemez belső magja időjárásálló, hőre keményedő gyantákat tartalmaz. A robusztus, tömör és hosszú élettartamú MEG-et kifejezetten kültéri alkalmazásra tervezték; ellenáll az időjárási körülményeknek (napfénynek és a légköri szennyeződéseknek), olyan műszaki teljesítményt nyújtva, amely alkalmassá teszi az építőipari felhasználás számára, ahol kiváló alternatívát jelent a hagyományos anyagokkal szemben.

A MEG felületi dekorációk széles választékában érhető el, de hála a digitális nyomtatási technológiának, bármilyen fénykép, vagy egyedi grafika felhasználásával méginkább testreszabható, így tartós, jól ellenálló falburkolattá változtathatja saját elképzelését!

KÜLÖNLEGES JELLEMZŐK

A MEG egy magas-nyomáson létrehozott dekoratív laminát kültéri feladatokra. A termék hőre keményedő fenolgyantákkal impregnált cellulózrost-rétegekből, és egy vagy több, speciális időjárásálló, hőre keményedő gyantákkal impregnált díszpapírrétegből áll, amelyek magas hőmérsékleten, nagy nyomás mellett bekövetekző kémiai folyamat során homogén anyaggá válik, az EN 438: 2005 - 6 szerint leirtaknak megfelelően.

JELLEMZŐ FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

A MEG-et jellemzően homlokzatok burkolására (tipikusan átszellőztetett homlokzatoknál), erkélyek korlátbetételemeihez, árnyékolókhoz, utcabútorok gyártásához, illetve kültéri reklám- és arculati elemekhez használják.

ÁTSZELLŐZTETETT HOMLOKZATOK

Az átszellőztetett homlokzatok olyan épületszerkezetek, amelyeknél a látszó, esztétikus burkolati elemek, és a külső hőszigeteléssel szerelt teherhordó szerkezet között természetes (gravitációs) légmozgást lehetővé tevő légrés található. A MEG ellenáll az időjárás hatásainak (napsütés, eső, hó, hőség, fagy, sb.).

 

A PANELEK RÖGZÍTÉSE

A MEG paneleket mindig a megfelelő légréssel kell a teherhordó szerkezet elé felszerelni, ugyanakkor fokozottan figyelni kell arra is, hogy a panelek sose legyenek túl szorosan egymáshoz közel beépítve: minden esetben biztosítson rést a panelek között. A tágulási hézag mérete kiszámítható a falburkolat paneleinek méretéből.
A MEG alacsony páratartalom mellett zsugorodik, a magasabb páratartalmú környezetben pedig kitágul. Az optimális rögzítéshez a "fix" és a "csúszó" rögzítési pontokat eltérő furatméretekkel kell szerelni, hogy biztosítani tudják a panelek mozgásait. A rögzítőcsavaroknak minden esetben laposfejűeknek kell lenniük, sose alkalmazzon süllyesztett fejű megoldásokat mert az minden esetben akadályozza a homlokzati elemek zsugorodását és tágulását.

 

Rögzítési lehetőségek átszellőztetett homlokzatoknál:
› "látható" rögzítés alumínium alépítményen
› "látható" rögzítés fa alépítményen
› nem látható rögzítés: alakos profilokkal alumínium alszerkezetre
› nem látható rögzítés: ragasztással alumínium tartószerkezeten
› nem látható rögzítés: ragasztással fa tartószerkezetre

A panelek rögzítésével kapcsolatos minden részletet megtalál a MEG Beépítési Segédletben (töltse le a fenti linkről!).

TULAJDONSÁGOK

A hőmérséklet és a relatív páratartalom ingadozása nem befolyásolja a MEG fizikai és mechanikai tulajdonságait. Felhasználásig ajánlott a paneleket jól alátámasztottan, megfelelően szellőző helyen tárolni, hogy azok alkalmazkodni tudjanak a beépítés helyén uralkodó viszonyokhoz, és az esetleges deformációk is elkerülhető legyen. A MEG sajátos szerkezete biztosítja a mechanikai jellemzők, például a hajlítási és szakítószilárdság, a nyomás és az ütésállóság optimális kombinációját. A panelek homogenitása és nagy sűrűsége jó ellenállást biztosít a rögzítő elemek kihúzódásával szemben. A MEG előállításához felhasznált alapanyagok nagy százaléka megújuló forrásokból származik.

 

HOMLOKZATOK

A MEG falburkolat technikai és esztétikai szempontból is rendkívül kellemes megoldást kínál. A megjelenés adaptálható a különböző környezetekhez és a különböző vásárlói igényekhez. A MEG a középületeket és a magánépületeket is olyan módon tudja felöltöztetni, ahogy azt a tervező elképzelte, megtervezte. Ez a kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkező, robusztus anyag más és más fogalmakat és geometriai formákat képes megmutatni.

ERKÉLYBETÉTEK

A MEG alkalmas erkélyek és mellvédek burkolására is, amelyek így további részletekkel egészíthetik ki az építészetet, illetve lehetővé teszi ezeknek a nyitott épületrészeknek a megfelelő színekkel vagy kontrasztos elemekkel való kiemelését.

ÁRNYÉKOLÓK

A MEG hatásos kifejező eszköze lehet a tervezőknek az árnyékoló homlozatok és az átmeneti területek, például előtetők tervezésénél.
A MEG egyedi alakzatra, vagy egyedi méretre vágható, amely lehetővé teszi, hogy a MEG panelek segítségével a napfényt ott blokkolja ahol az szükséges, vagy szuggesztív fény-árnyék hatásokat érjen el az épületek felületén, vagy akár azokon belül. A MEG kompakt magjának köszönhetően akár modern, akár régies mintákkal is díszitheti, kiemelheti homlokzatait. Ha MEG-et használ, akkor nincsenek korlátai a tervezés és a kivitelezés során mert az anyag kísérletezésre, és végtelen számú ötletek egyikének megvalósítására csábít.

ABET DIGITAL

A MEG és a digitális nyomtatás segítségével tovább bővítheti lehetőségeit. A digitális nyomtatással gyakorlatilag bármilyen kép megjeleníthető az épületek homlokzatán, sőt kombinálhatja a azt az egyedi formák nyújtotta lehetőségekkel. Minden feladatra egyedi megoldást tervezhet!

KÖRNYEZETVÉDELEM

A MEG 60-70%-ban megújuló forrásokból nyert cellulózrostokat tartalmaz, míg a fennmaradó rész (30-40%) hőre keményedő gyantákból áll.
Szerves oldószereket, azbesztet és nehézfémeket nem használunk a gyártási folyamatban. A MEG nem bocsát ki gázokat, gőzöket, oldószereket vagy folyadékokat. Magas fűtőértéke miatt a MEG lehetővé teszi az energia visszanyerését a vágási maradékok speciális hulladékban történő elégetéséből.
A MEG továbbá pozitív, az ISO 14040 szabvány szerint kiszámított LCA-értéket (Life Cycle Assessment) ért el - amelyet a termék környezeti hatásának meghatározására használnak - figyelembe véve a felhasznált anyagokat, az elhasznált energiát, és a kibocsátást a termék élettartama során.