Számlázási és szállítási cím
általános szerződési feltételeit

Kosár tartalma
A kosár üres.
Kerttrade a minőségi műanyagok szakértője
Műanyag kereskedelem, plexi, polikarbonát, pvc lemezek, akciós árak, raktárról, közvetlenül a forgalmazótól.

Webshop

MEG homlokzatburkolatok

A MEG egy egy-, vagy kétoldalon dekoratív felületű, merev belső maggal rendelkező termék, amely ideális építészeti feladatokhoz. A kompaktlemez belső magja időjárásálló, hőre keményedő gyantákat tartalmaz. A robusztus, tömör és hosszú élettartamú MEG-et kifejezetten kültéri alkalmazásra tervezték; ellenáll az időjárás hatásainak (napfénynek, UV sugárzásnak, a csapadékvíznek és a légköri szennyeződéseknek, stb.), olyan műszaki teljesítményt nyújtva, amely alkalmassá teszi az építőipari felhasználás számára, ahol kiváló alternatívát jelent a hagyományos anyagokkal szemben.
Általános információk
Beépítési példák
Rendelhető színek

MEG – MATERIAL EXTERIOR GRADE - KÜLTÉRI FELHASZNÁLÁSRA

A MEG egy egy-, vagy kétoldalon dekoratív felületű, merev belső maggal rendelkező termék, amely ideális építészeti feladatokhoz. A kompaktlemez belső magja időjárásálló, hőre keményedő gyantákat tartalmaz. A robusztus, tömör és hosszú élettartamú MEG-et kifejezetten kültéri alkalmazásra tervezték; ellenáll az időjárási körülményeknek (napfénynek és a légköri szennyeződéseknek), olyan műszaki teljesítményt nyújtva, amely alkalmassá teszi az építőipari felhasználás számára, ahol kiváló alternatívát jelent a hagyományos anyagokkal szemben.

A MEG felületi dekorációk széles választékában érhető el, de hála a digitális nyomtatási technológiának, bármilyen fénykép, vagy egyedi grafika felhasználásával méginkább testreszabható, így tartós, jól ellenálló falburkolattá változtathatja saját elképzelését!

KÜLÖNLEGES JELLEMZŐK

A MEG egy magas-nyomáson létrehozott dekoratív laminát kültéri feladatokra. A termék hőre keményedő fenolgyantákkal impregnált cellulózrost-rétegekből, és egy vagy több, speciális időjárásálló, hőre keményedő gyantákkal impregnált díszpapírrétegből áll, amelyek magas hőmérsékleten, nagy nyomás mellett bekövetekző kémiai folyamat során homogén anyaggá válik, az EN 438: 2005 - 6 szerint leirtaknak megfelelően.

JELLEMZŐ FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

A MEG-et jellemzően homlokzatok burkolására (tipikusan átszellőztetett homlokzatoknál), erkélyek korlátbetételemeihez, árnyékolókhoz, utcabútorok gyártásához, illetve kültéri reklám- és arculati elemekhez használják.

ÁTSZELLŐZTETETT HOMLOKZATOK

Az átszellőztetett homlokzatok olyan épületszerkezetek, amelyeknél a látszó, esztétikus burkolati elemek, és a külső hőszigeteléssel szerelt teherhordó szerkezet között természetes (gravitációs) légmozgást lehetővé tevő légrés található. A MEG ellenáll az időjárás hatásainak (napsütés, eső, hó, hőség, fagy, sb.).

 

A PANELEK RÖGZÍTÉSE

A MEG paneleket mindig a megfelelő légréssel kell a teherhordó szerkezet elé felszerelni, ugyanakkor fokozottan figyelni kell arra is, hogy a panelek sose legyenek túl szorosan egymáshoz közel beépítve: minden esetben biztosítson rést a panelek között. A tágulási hézag mérete kiszámítható a falburkolat paneleinek méretéből.
A MEG alacsony páratartalom mellett zsugorodik, a magasabb páratartalmú környezetben pedig kitágul. Az optimális rögzítéshez a "fix" és a "csúszó" rögzítési pontokat eltérő furatméretekkel kell szerelni, hogy biztosítani tudják a panelek mozgásait. A rögzítőcsavaroknak minden esetben laposfejűeknek kell lenniük, sose alkalmazzon süllyesztett fejű megoldásokat mert az minden esetben akadályozza a homlokzati elemek zsugorodását és tágulását.

 

Rögzítési lehetőségek átszellőztetett homlokzatoknál:
› "látható" rögzítés alumínium alépítményen
› "látható" rögzítés fa alépítményen
› nem látható rögzítés: alakos profilokkal alumínium alszerkezetre
› nem látható rögzítés: ragasztással alumínium tartószerkezeten
› nem látható rögzítés: ragasztással fa tartószerkezetre

A panelek rögzítésével kapcsolatos minden részletet megtalál a MEG Beépítési Segédletben (töltse le a fenti linkről!).

TULAJDONSÁGOK

A hőmérséklet és a relatív páratartalom ingadozása nem befolyásolja a MEG fizikai és mechanikai tulajdonságait. Felhasználásig ajánlott a paneleket jól alátámasztottan, megfelelően szellőző helyen tárolni, hogy azok alkalmazkodni tudjanak a beépítés helyén uralkodó viszonyokhoz, és az esetleges deformációk is elkerülhető legyen. A MEG sajátos szerkezete biztosítja a mechanikai jellemzők, például a hajlítási és szakítószilárdság, a nyomás és az ütésállóság optimális kombinációját. A panelek homogenitása és nagy sűrűsége jó ellenállást biztosít a rögzítő elemek kihúzódásával szemben. A MEG előállításához felhasznált alapanyagok nagy százaléka megújuló forrásokból származik.

 

HOMLOKZATOK

A MEG falburkolat technikai és esztétikai szempontból is rendkívül kellemes megoldást kínál. A megjelenés adaptálható a különböző környezetekhez és a különböző vásárlói igényekhez. A MEG a középületeket és a magánépületeket is olyan módon tudja felöltöztetni, ahogy azt a tervező elképzelte, megtervezte. Ez a kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkező, robusztus anyag más és más fogalmakat és geometriai formákat képes megmutatni.

ERKÉLYBETÉTEK

A MEG alkalmas erkélyek és mellvédek burkolására is, amelyek így további részletekkel egészíthetik ki az építészetet, illetve lehetővé teszi ezeknek a nyitott épületrészeknek a megfelelő színekkel vagy kontrasztos elemekkel való kiemelését.

ÁRNYÉKOLÓK

A MEG hatásos kifejező eszköze lehet a tervezőknek az árnyékoló homlozatok és az átmeneti területek, például előtetők tervezésénél.
A MEG egyedi alakzatra, vagy egyedi méretre vágható, amely lehetővé teszi, hogy a MEG panelek segítségével a napfényt ott blokkolja ahol az szükséges, vagy szuggesztív fény-árnyék hatásokat érjen el az épületek felületén, vagy akár azokon belül. A MEG kompakt magjának köszönhetően akár modern, akár régies mintákkal is díszitheti, kiemelheti homlokzatait. Ha MEG-et használ, akkor nincsenek korlátai a tervezés és a kivitelezés során mert az anyag kísérletezésre, és végtelen számú ötletek egyikének megvalósítására csábít.

ABET DIGITAL

A MEG és a digitális nyomtatás segítségével tovább bővítheti lehetőségeit. A digitális nyomtatással gyakorlatilag bármilyen kép megjeleníthető az épületek homlokzatán, sőt kombinálhatja a azt az egyedi formák nyújtotta lehetőségekkel. Minden feladatra egyedi megoldást tervezhet!

.

KÖRNYEZETVÉDELEM

A MEG 60-70%-ban megújuló forrásokból nyert cellulózrostokat tartalmaz, míg a fennmaradó rész (30-40%) hőre keményedő gyantákból áll.
Szerves oldószereket, azbesztet és nehézfémeket nem használunk a gyártási folyamatban. A MEG nem bocsát ki gázokat, gőzöket, oldószereket vagy folyadékokat. Magas fűtőértéke miatt a MEG lehetővé teszi az energia visszanyerését a vágási maradékok speciális hulladékban történő elégetéséből.
A MEG továbbá pozitív, az ISO 14040 szabvány szerint kiszámított LCA-értéket (Life Cycle Assessment) ért el - amelyet a termék környezeti hatásának meghatározására használnak - figyelembe véve a felhasznált anyagokat, az elhasznált energiát, és a kibocsátást a termék élettartama során.

RENDELHETŐ SZÍNEK

Alapszínek


405 Bianco porcellana

406 Bianco primavera

854 Silver bleu

475 Grigio Perla

819 Bianco MEG

1813 Magnolia

414 Sabbia

416 Beige


Színek


1801 Giallo Ocra

413 Beige Ardenne

869 Grigio Alpaca

1816 Sahara Beige

812 Rosa Viola

893 Terra D'Ombra

837 Sarmiento

1810 Grigio Autunno

894 Viola Fumo

898 Bruno Fiadra

1870 Chocolat

480 Grigio Plomo

871 Grigio Scuro

1831 Grigio Fango

879 Grigio Grafite

474 Grigio Lupo

421 Nero

868 Grigio Medio

867 Grigio Cielo

449 Spring Bud

448 Midori

461 Playfield

842 Verde Sub

844 Jeep