Számlázási és szállítási cím
általános szerződési feltételeit

Kosár tartalma
A kosár üres.
Kerttrade a minőségi műanyagok szakértője
Műanyag kereskedelem, plexi, polikarbonát, pvc lemezek, akciós árak, raktárról, közvetlenül a forgalmazótól.

Webshop

Mobil válaszfal

Egyedi, esztétikus mobil válaszfalak irodák, fitnesztermek, éttermek, boltok értékesítési tereinek biztonságosabbá tételéhez, illetve az egészségügy, és minden olyan szakma számára, ahol fontos, hogy a munkavállalókat, vagy ügyfeleket a vírus terjedésének lassítására szeparálni szükséges.

 

FÉNYÁTERESZTŐ MOBIL VÁLASZFALAK, PARAVÁNOK

 

A COVID-19 vírusjárvány mindannyiunk életét alaposan felkavarta. A mostanában divatos irodaépítési trendek egyterű megoldásai nem szerencsések a vírus terjedésének lassításában, megakadályozásában. Az újranyitás kapcsán így egyre több cég, munkaadó számára válik fontossá, hogy a korábban osztatlan irodatereket, munkaállomásokat valamilyen egyszerű, mégis esztétikus, könnyen mozgatható, a meglévő teret a lehető legkevésbé zavaró módon némileg szeparáltabbá, ezáltal az ott dolgozók, vagy oda látogatók számára biztonságosabbá tegye.

Mivel cégünk a járvány széleskörűvé válása óta segíti termékeivel  a járvány terjedése elleni harcot, ezért az elsők között ismertük fel a mobil fálaszfalak fontosságát is.

 

Javasolt felhasználási területek

 

Megoldásaink kiválóan alkalmasak

 • egyterű irodák munkahelyeinek szeparálására
 • fitensztermek sportolóinak egymástól történő elválasztására (például futópadoknál)
 • éttermek asztalainak elválasztására
 • szórakozóhelyek, éttermek kültéri határolófalaihoz
 • kozmetikák székeinek biztonságosabbá tételére
 • fodrászatok belső tereiben
 • bankok ügyféltereinek határolására
 • gyárak munkaállomásainak elválasztására
 • stb.

 

Felhasznált anyagok

A cégünk által kínált termékek tervezése során fontos szempont volt az újrahasznosíthatóság és a tartóság. Termékeink váza jellemzően alumínium készül, ezért kezeletlen állapotában sem rozsdásodik, élettartama több évtizedben mérhető.

A fényáteresztő panelek plexiből (PLEXIGLAS®, vagy AcrlyX XT), polikarbonátból (Makrolon, vagy Policam), illetve a rendkívül jó ütésállóságú, és vegyszerállóságú víztiszta PETg (Vivak, vagy Spectar) anyagokból készülhet. Igény esetén pedig az intimitásról sem kell lemondania, hiszen az átlátszó anyagokat nem fényáteresztő termékre, például habosított PVC-re is cserélheti.

Minden felhasznált alapanyag, így a műanyag lemezek és az alumínium profilok is kis súlyúak, így a kész termék is könnyedén mozgatható a változó igényeknek és lehetőségeknek megfelelően. Szállításuk egyszerű.

Termékeink 100%-ban újrahasznosíthatók, a gyártók hosszú élettartamra tervezték őket, ezért nem terhelik feleslegesen az amúgy is igénybe vett környezetünket, nem lesznek az élővizeinket szennyező mikroműanyagok. A Plexiglas XT lemezekre a gyártó például 30 év garanciát vállal, így biztos lehet abban, hogy egy ilyen paravánnal nem csak munkatársait, de a környezetét is óvja!

 

Szeretné egyedivé varázsolni?

 

Bár igyekeztünk termékünket a lehető legesztétikusabbra megálmodni, biztosan lesznek olyan helyzetek, amikor ez nem elég, és az ügyfél tovább szeretné alakítani a paravánját, vagy válaszfalát. Az alumínium profilok könnyen és szépen festhetők, ezért a RAL színskála minden árnyalata jól fog állni neki. A műanyag lemezek nyomtathatók vagy laminálhatók, így izgalmas és egyedi megjelenést adhat irodájának sőt, akár további céges arculati elemeket is elhelyezhet ügyfélterében a paravánoknak köszönhetően.

A felhasznált PolyfiX RW profilnak köszönhetően további jópofa, de hasznos kiegészítőket is elhelyezhet a falainkon. Egyedi kampóval például állítható ruhaakasztót is szerelhet rájuk.

 

Standard és gyártható méretek

 

A képeken látható standard megoldások névleges külső befoglaló méretei 100×150 cm, illetve 200×150 cm.

A felhasznált anyagoktól függően a maximális külső méret akár 200×700 cm is lehet, de ebben az esetben az elhelyezés és rögzítés biztosan komolyabb előkészületeket fog igényelni. A legkisebb méret, amit még használhatónak tartunk 50×50 cm.

A megadott mérettartományon belül (tehát 50×50 cm-től 200×700 cm-ig) bármilyen egyedi méret gyártható, így igazából csak az Önök lehetőségei szabnak határt a termék méretének.

 

Standard termékek árai

 

 
névleges méret 100×150 cm 200×150 cm 100×150 cm 200×150 cm
fényáteresztő anyag üregkamrás
polikarbonát
üregkamrás
polikarbonát
plexi, polikarbonát
vagy petg
plexi, polikarbonát
vagy petg
listaár

80.300,-

Ft/db +ÁFA

94.800,-

Ft/db +ÁFA

90.300,-

Ft/db +ÁFA

114.000,-

Ft/db +ÁFA

 

Tisztítás és karbantartás

 

A paravánok, válaszfalak különösebb karbantartást nem igényelnek, főleg a belső terekben. A száraz levegő, illetve az elkerülhetetlen dörzsölés miatt a fényáteresztő lemezek sztatikusan feltöltődnek, ezért a port a környezetükből magukhoz vonzzák. A tisztításukhoz mindig bőségesen adagoljon vizet, szárazon lehetőségekhez képest sose takarítsa őket!

A gyártói tapasztalatok alapján a nem ragadós erős szennyeződéseket kézmeleg a ruhák öblítésére használt tisztítószerrel kevert vízzel távolítsa el. Szükség esetén kültéren használhat magasnyomású tisztítógépet is.

A lemosást követően az alumínium profilokat törölje szárazva egy nem szöszölő törlőkendővel, de a műanyag lemezeket, sem a plexit, sem a polikarbonátot, sem pedig a PETg-t ne törölje teljesen szárazra, hanem hagyja, hogy egy vékony vízréteg maradjon a felületén! A sztatikus feltöltődés ellen hatékonyan védekezhet a webshopunkból is megrendelhető "Antisztatikus tisztító" használatával!

 

Fertőtlenítés

 

Az alumínium anyag fertőtlenítése bármilyen kereskedelmi forgalomban kapható vegyszerrel lehetséges, a fényáteresztő lapok esetén azonban vegye figyelembe, hogy a vírusfertőzés esetén jellemzően használt alkoholok zöme a plexi lemezeket pillanatok alatt tönkreteszi.

A plexik fertőtlenítéséhez használjon mindig izopropil-alkoholt!

A tömör és üregkamrás polikarbonátok és a polietilén lemezek is kiválóan ellenállnak az alkoholoknak, így a most használatos fertőtlenítőszereket (etanol (etil-alkohol) tartalmúak) bátran alkalmazhatja az esetükben!

A Makrolon gyártmányú tömör polikarbonát lemezek fertőtleníthetőek továbbá az alábbi vegyszerekkel is:

 • Chloroamine
 • Delelgol, (5%)
 • Hidrgogén peroxid
 • Lysoform (2%)
 • Maktol
 • Merfen (2%)
 • Oktozon (1%)
 • Trosilin G extra (1,5%)